Vluchtig


Het paard dat voor de sessie nog rustig stond te eten, sloeg nu opvallend verwoed de vliegen van zich af. En zij niet alleen, een ander kwam erbij staan en deed hetzelfde. De cliënt moest lachen om de plotselinge herkenning. “Die vliegen staan voor mijn gedachten. En ik probeer ze net als het paard fanatiek van me af te schudden. Ik wil die continue stroom aan onzinnige, bangmakende gedachten niet meer. Weg ermee!”


Ze stond verwonderd te kijken naar de verhitte paarden. Ook toen deze na haar bewustwording de vluchtige kriebelbeestjes gewoon weer accepteerden. Dat zag er zoveel meer ontspannen uit. Accepteren dat ‘ze’ komen en gaan, in plaats van de vernauwing en gejaagdheid van het verzet. Alleen die grote, stekende exemplaren schudden ze stevig van zich af. Om daarna weer heilzaam terug te keren naar de heersende rust.

#paardencoach #gedachten #verzet #acceptatie

Recente Posts

Archief

Zoeken met Tags

No tags yet.