In gedachten, uit de wereldWat wij vaak tegen mensen zeggen voordat zij zich tussen de paarden begeven, is dat het paard geen gedachten kan lezen en puur afgaat op je fysieke, emotionele staat van zijn en de energie die je met je meedraagt. Daar valt weinig aan te verbloemen. Dat is wat het is. Voor een sessie bij de paarden hoef je dus echt je best niet te doen. Sterker nog, dat zorgt enkel voor verwarring. Hoe lekker dat je even helemaal niks hoeft!

Klinkt eenvoudig, maar zoals ze zeggen: leven is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt. En laat dat nou een van onze grootste hobbies zijn. Denken. Er valt altijd wel wat te denken. Dat kan constructief zijn, maar net zo goed destructief of op z’n minst onnodig. Piekeren over verleden of toekomst kan een dagtaak worden die ons wegtrekt uit het heden. Voor veel mensen is de (vaak onbewuste) verleiding daartoe groot. We denken (!) dat we zo de controle over ons leven in handen kunnen houden. Onder andere door die ‘vervelende’ gevoelens te omzeilen, die zich in het heden aandienen. Zo eenvoudig blijkt het voor de mensen die wij begeleiden dan ook niet te zijn. Even helemaal niks hoeven om te kijken wat er dan naar voren komt, lijkt een kunst die velen zijn verleerd.


Gelukkig hebben de paarden daar geen boodschap aan. Zij laten zien wat er nodig is zonder te worden gehinderd door eigen gedachten of die van de mens. Daar kan ik in ieder geval nog veel van leren! Die spiegel krijg ik elke keer dat ik naar de paarden loop voorgehouden. Ze kunnen mij meestal niet aan zien komen lopen omdat ze achter een groot gebouw staan. Ben ik in gedachten verzonken en niet in het hier en nu, dan komt het vaak voor dat ze schrikken als ik ‘opeens’ verschijn. Alsof mijn lichaam uit het niets opduikt. Sinds ik me dat realiseer, vertraag ik bewust mijn pas als ik aankom en focus me op mijn bewegende lichaam in de mooie omgeving. En inderdaad, geen schrik. Ik was er al.


Recente Posts

Archief

Zoeken met Tags

No tags yet.